fbpx

8 manieren hoe jij de regie houdt

Mensen weten je gemakkelijk te vinden. Je bent een prettige persoon en jij weet nog wel eens wat. Maar met jouw drang om anderen te helpen vergeet je nog wel eens waar je nog meer ja op hebt gezegd. Kun jij makkelijk op tijd aangeven hoe je erin staat? Als je tijdig bewust bent wat er op je bordje ligt, houd je overzicht en blijf je in control. Laat je je leiden door je best doen en aardig gevonden worden, dan geef je de regie uit handen. Als dan de emmer vol is, zijn paniek, boosheid of apathie mogelijke gevolgen.

 

Hoe zeg je met respect voor jezelf en de ander, hoe het er voor staat? Onderstaand een aantal voorbeelden die je op weg helpen!

  • Ik kijk er graag naar, maar heb hier einde van de week tijd voor. Helpt dit jou?
  • Dit zijn de vragen die je bij mij hebt neergelegd waar je vandaag antwoord op wilt. Welke is voor jou het belangrijkst?
  • Voor deze vraag kun je het beste bij … terecht. Hij weet hier meer van.
  • Ik vind het heel leuk dat je mij hiervoor vraagt, maar ik heb er nu geen tijd voor. Volgende keer help ik je graag.
  • Als het zo snel afgerond moet worden, heb je dan een voorbeeld voor mij zodat ik niet alles hoef uit te zoeken?
  • Wat maakt dat je hier vandaag mee komt als je al twee weken weet dat het nu moet worden afgerond? Ik ben nu met iets anders bezig, wel heb ik een voorbeeld waarmee je snel aan de slag kunt. Als je het volgende keer eerder aangeeft, dan kunnen we samen kijken wat je nodig hebt.
  • Geen probleem, maar stem jij dan met x af welk project van jullie prioriteit heeft? Dan hoor ik graag einde van de middag waar we morgen mee beginnen.
  • Daar kan ik je wel mee helpen, maar laten we de vragen die je hebt samen bekijken en verdelen wie wat gaat doen.

 

Probeer het uit, een week lang. Hoe is het voor jou om dit te doen?

Laat het me weten in de email: nicolette@zwaardcoaching.nl

 

 

NicoletteIk ben Nicolette Zwaard (1972). Door het schrijven van artikelen wil ik jou inspireren en tips geven, zodat je meer en meer je plek inneemt en tot je recht komt. Een plek waarin je aandacht hebt voor jezelf en verbinding met anderen.

Met veel plezier ben ik werkzaam in mijn praktijk in Apeldoorn waar ik Lifecoaching en Management coaching bied.

Wil je geen enkel artikel missen? Schrijf je dan in voor Inspiratie Nieuwsbrief. Of volg mij op Linkedin, Instagram of Facebook.

Heb je vragen over dit artikel of vragen of interesse in mijn begeleiding? Stuur gerust een mail naar: info@zwaardcoaching.nl of gebruik het contactformulier.

 

Call Now Button