fbpx
lifecoach

“Ach, ik wil ook niet vervelend doen.”

lifecoachEn dan heb ik toch weer ja gezegd. Terwijl ik eigenlijk geen zin heb om de hele avond naar haar verhaal luisteren. Ik voel mij moe en wil een avondje iets voor mijzelf doen. Morgen heb ik weer een drukke dag voor de boeg. Tja, ik vind het ook vervelend om haar het gevoel te geven dat ze niet welkom is.

 

In de huidige maatschappij komt er veel op ons af. Er wordt veel van ons verlangd en er zijn veel prikkels gedurende de dag. Al is het maar van de telefoon, de email, social media, het verkeer. En dan heb je het nog niet eens over je gezin, je familie en vrienden.

 

Als je een momentje voor jezelf neemt, merk je dat je je weer oplaadt. Je krijgt weer ideeën of een ingeving voor dat waar je al een dag zo vastberaden mee bezig was. Loslaten helpt ook als je het druk hebt. Zo ben je beter opgewassen tegen alles wat verder aandacht vraagt.

 

Ook al weten we dat het goed is om ook tijd voor onszelf in te plannen. In werkelijkheid doen, is toch iets anders. Voelt ruimte voor jezelf nemen (nee-zeggen) voor jou egoïstisch?

 

Welke spiegel krijg je hiermee voorgehouden?

 

Call Now Button