fbpx
succes

Blij met wat goed gaat

succesHet gevoel van succes willen we allemaal. Maar wie bepaalt dat iets een succes is. We staan namelijk niet altijd aan de lat voor grote dingen. In het dagelijks leven zijn er ook heel veel kleine dingen die gedaan moeten worden die onopgemerkt voorbij lijken te gaan. Zo hollen we door, zonder te realiseren dat een compliment niet perse van een ander hoeft te komen. Want veel gaat er goed!

 

Veel gaat goed en sommige dingen kunnen beter

 

En dus zijn we allemaal steeds weer in beweging. De een doet een training, de ander krijgt coaching. De volgende doet een (zelf)studie of checkt regelmatig in bij een mentor. Misschien heb je zelfs helemaal niet in de gaten dat je in beweging bent en toch doe je iedere dag wat er te doen valt. En niet altijd op dezelfde manier.

 

Blij met wat er allemaal goed gaat!

Even terugkijken helpt

Een beweging vooruit geeft energie. Als je middenin je ontwikkeling zit heb je niet altijd in de gaten dat er al heel veel is gebeurd. Daarom is het goed om ook eens terug te kijken. Bijvoorbeeld naar een maand geleden, een half jaar en zelfs twee jaar geleden.

 

Uitgaande van waar je nu mee bezig bent (een persoonlijk ontwikkelpunt of bepaalde vaardigheden). Pak een vel papier zet je ontwikkelpunt bovenaan (Waar werk je aan?). Verdeel het vel vervolgens in twee kolommen. Neem nu de tijd om op te schrijven:

  • Wat gaat er goed.
  • Wat is de overeenkomst met 1 maand geleden, half jaar geleden, twee jaar geleden.
  • Wat is het verschil met 1 maand geleden, half jaar geleden, twee jaar geleden.
  • Welk talent heb je ingezet om hier te komen?

Zie je dat er al veel gebeurd is?
Waardeer je succes en geniet! Je bent goed bezig 😊

 

Herken je dit of wil je reageren? Heb je hier vaker aan gewerkt en heb je het gevoel niet verder te komen? Stuur gerust een mail naar: info@zwaardcoaching.nl .

Nicolette

 

Ik ben Nicolette Zwaard (1972). Door het schrijven van artikelen wil ik jou inspireren en tips geven, zodat je keuzes maakt,  je plek inneemt waar je tot je recht komt en zo rust kunt krijgen in je hoofd en lijf. Een plek waarbij je aandacht hebt voor jezelf en verbinding met anderen.

Met veel plezier ben ik werkzaam in mijn praktijk in Apeldoorn en werk ik ook buiten in de natuur.  Wil je geen enkel artikel missen? Schrijf je dan in voor de Inspiratie Nieuwsbrief. Of volg mij op LinkedinInstagram of Facebook.

 

Call Now Button