fbpx

Checklist Perfectionisme

Perfectionistisch gedrag zet iedereen in een bepaalde mate in. Het is een overlevingsmechanisme dat er voor zorgt dat we dingen goed doen, de waardering van anderen krijgen en een veilige plek in de groep behouden. Dit heeft een keerzijde.

lifecoach onrust

Perfectionisme: gedreven enthousiasme of wankelend zelfvertrouwen?

Herken je dit?

  • Het rapport is wel klaar, maar je blijft maar bijschaven.
  • Je hebt je mening in de vergadering gegeven.  Achteraf blijf je maar malen over wat je nog meer had kunnen zeggen. Of dat je het toch beter anders had kunnen zeggen?
  • Zoals gebruikelijk heb je veel gedaan vandaag. Toch ben je niet echt tevreden.

Je blijft bezig en piekert wat je nog meer kan doen. Een gevoel van zorgen en onvermogen bekruipt je. Pfff, uiteindelijk is er nog weinig waar je van kunt genieten op dit moment. Je hebt steeds een gevoel van zorgen en alertheid. Echt prettig voel je je meestal niet.

De keerzijde is dat jij niet zomaar verrast wordt dat je consequenties niet overdacht zou hebben. Doordat je af en toe beloond wordt, ga je er mee door. Maar deep-down-inside ben je er klaar mee.

 

Ben jij nog gezond perfectionistisch of neigt het toch te serieuze trekjes te krijgen en begint het je werk wel erg te beïnvloeden?

Download hier de Checklist Perfectionisme en vraag jezelf eerlijk af hoe je erin staat. Alleen voor jezelf, heel eerlijk.

Volg mij op     instagram  linkedin

Call Now Button