fbpx

Ga je door of ga je het aan?

Begin 2018 heb ik het besluit genomen om zelfstandig een coachpraktijk op te zetten. Een beslissing die veel met mij deed merkte ik. Het opzetten van een eigen bedrijf vraagt om alle zekerheden los te laten en volledig te vertrouwen op … jezelf. Het vraagt om vierkant achter jezelf te gaan staan en alle kwaliteiten die je in je hebt in te zetten om er een succes van te maken.

 

Een spannende beslissing, ook al weet ik dat ik er niet alleen voor sta. Want mijn man en familie hebben het volste vertrouwen in mij. Toch zie ik de afgelopen periode als één groot coachtraject voor mijzelf. Op mijn eigen manier nam ik het initiatief om de marketing en verkoop voor mijn bedrijf op te tuigen en om zichtbaar te worden. Merkte ik dat het echt een kwestie van vallen en opstaan was. En je raadt het al ook daarin kwam ik mij zelf tegen. Van blijdschap tot angst en moedeloosheid en alles wat er tussen zit. Alle emoties kwamen langs.

 

Halverwege dit jaar heb ik besloten een coach in de arm te nemen om mij te spiegelen op wat en hoe ik doe wat ik doe. Om vervolgens te gaan kijken naar het waarom. Vooral omdat ik ook graag persoonlijk wil groeien. En dit is een van de manieren die mij in het verleden ook al veel heeft opgeleverd. Want juist als ondernemer wil ik ook collega’s en mentoren om mij heen organiseren. In mijn eentje hard werken, ploeteren en piekeren dat is mij ook bekend, maar is een onbewuste keuze uit mijn verleden. Tegenwoordig pak ik het liever anders aan. Ik merk dat ontwikkelen en leren daardoor makkelijker en prettiger gaan. En zo groeide mijn vertrouwen en mijn praktijk. Hand in hand.

 

Ook bij mijn klanten ervaar ik dat ze vaak al best lang geworsteld hebben en uitgesteld voordat ze om hulp vragen. Hulp vragen is niet voor iedereen makkelijk. Dat wat je echt raakt en bezighoudt voelt vaak ook heel kwetsbaar. Daardoor voelt het soms spannend om de stap te nemen en er met een onbekende over te praten. Regelmatig krijg ik na een gesprek te horen: ‘Dit had ik veel eerder moeten doen.’

Ik zie coachees zichzelf meer en meer waarderen, steviger en sterker worden, ik zie vertrouwen groeien en de openheid naar de ander toenemen. Wat een kanjers kom ik toch steeds weer tegen!

 

En wat doe jij? Ga je stug door of ga je het aan wat je echt bezighoudt?

Stel het niet langer uit en vraag vandaag nog een kennismakingsgesprek aan.

Call Now Button