fbpx
snooze vs wakeup call

Ga je over tot ACTIE of druk je nog een keer op de SNOOZE-knop

snooze vs wakeup callVaak zijn we zo onbewust van onze grenzen dat we er alleen achter komen als we echt te ver zijn gegaan. Dat kan vervelend zijn op dat moment.

Maar hoeft niet dramatisch te zijn als je er dan vervolgens wel wat aan doet.

Zodra je de signalen merkt van overdreven kritisch worden op de ander, steeds weer in een zelfde ongemakkelijke situatie komen, herhaaldelijk in een conflict belanden, uitgeput of lusteloos raken, terugkerend lichamelijk ongemak, (om maar een paar voorbeelden te noemen):

Dat zijn momenten waarop je je persoonlijke time-out zou moeten pakken en jezelf afvragen welke grens je over gegaan bent en wat je er nu op dit moment aan kunt doen. Doe je dat niet dan gaat het door en door en komen er vanzelf steeds intensere momenten die bij je aan de deur kloppen om je duidelijk te maken dat je iets moet doen.

 

Bijsturen kunnen we iedere dag doen.

Helaas gaan we vaak onbewust door met wat we doen en zijn er soms grotere ‘life events’ die ons vragen om even stil te staan. Dit kan een omslagpunt zijn, een moment voor een update!

Update momenten zijn momenten in je leven waarop je een enorme drang voelt het leven te leiden dat je graag wilt leiden in plaats van het leven dat je (dacht) ‘geacht’ wordt te leiden. Het is een moment waarop je uitgedaagd wordt door het grotere geheel om los te laten wie je denkt te moeten zijn en te omarmen wie je bent.

Tijd voor een persoonlijke update, krijgen we op meerdere momenten in ons leven. Voorbeelden van momenten zijn:

 • Huwelijk
 • Scheiding
 • Kinderen krijgen
 • Stoppen met ongezonde levensstijl
 • Verhuizen
 • Leeg nest
 • Pensioen
 • Verlies of traumatische ervaring
 • Ziekte / lichamelijke problemen of klachten
 • Problemen op het werk
 • Ontslag
 • Midlife

De kosmos schudt ons geregeld even wakker. Vaak wordt zo’n moment getypeerd door onzekerheid. Momenten waarop je terugvalt op jezelf en bij jezelf te rade gaat: ‘Ga ik zo verder? Hoe ziet mijn leven er over 5 jaar uit als ik zo door ga?’ Ineens zie je bijzonder helder en duidelijk hoe je er voor staat. En soms ook wat je moet doen.

 

Echter wij drukken liever op de snoozeknop

 

Drukken op de snoozeknop heeft als consequentie dat we door ploeteren, niet bereid of bang om te doen wat ons echt verder helpt. Niet willen zien dat we zelf de verantwoordelijkheid hebben om in te grijpen als we onze eigenwaarde in geding hebben gebracht door te pleasen, te drammen, negeren, beschuldigen, klagen, roddelen etc.

Het werk wat je te doen staat, is niet altijd leuk. Maar je kunt het aangaan en ervaren dat het je een lichter leven kan brengen. Meer evenwicht en eerlijkheid naar jezelf. Een fijnere verbinding met anderen.

Hieraan werken is niet hetzelfde als proberen een eindbestemming te bereiken. Geen to-do list die je af kunt vinken. Wel is het een koers die je steeds verder brengt en je meer rust in je hoofd en lijf geeft. Meer ontspanning zodat je keuzes maakt die echt bij je passen.

 

 

Herken je dit of wil je reageren? Heb je hier vaker aan gewerkt en heb je het gevoel niet verder te komen? Stuur gerust een mail naar: info@zwaardcoaching.nl .

Nicolette

 

Ik ben Nicolette Zwaard (1972). Door het schrijven van artikelen wil ik jou inspireren en tips geven, zodat je keuzes maakt,  je plek inneemt waar je tot je recht komt en zo rust kunt krijgen in je hoofd en lijf. Een plek waarbij je aandacht hebt voor jezelf en verbinding met anderen.

Met veel plezier ben ik werkzaam in mijn praktijk in Apeldoorn en werk ik ook buiten in de natuur.  Wil je geen enkel artikel missen? Schrijf je dan in voor de Inspiratie Nieuwsbrief. Of volg mij op LinkedinInstagram of Facebook.

 

Call Now Button