fbpx
zelfbeeld zelfacceptatie

Het geheim voor persoonlijke groei

zelfbeeld zelfacceptatieOp de werkvloer speelt het zelfbeeld een centrale rol. Ook nu we veel thuiswerken.

Collega’s hebben onderling nog wel eens moeite om zich werkelijk uit te spreken over wat er speelt of een afwijkende mening te geven op een onderwerp. Ook hebben mensen regelmatig moeite met het geven of ontvangen van eerlijke feedback. De een worstelt met onzekerheid over eigen kwaliteiten, de ander heeft juist een over dosis zelfvertrouwen. De een wil anderen behagen, de volgende wil anderen aftroeven om de beste te zijn. En vervolgens wordt er geworsteld met vragen of ze wel leuk, aardig, mooi, slim genoeg zijn, maar als ze kritiek krijgen worden ze boos.

In de eerste plaats hebben we te maken met ons eigen zelfbeeld, onze eigen overtuigingen. Hoe we over ons zelf denken en ons zelf de ruimte geven om te zijn wie we zijn, geeft blijk van zelfacceptatie en zelfwaardering. In onze ontmoeting met anderen blijkt ons vermogen om werkelijk open te staan, in verbinding met elkaar. Waar zelfbeelden elkaar ontmoeten, is de wederzijdse zelfacceptatie en -waardering voelbaar.

 

Leer jezelf kennen…

Een realistisch zelfbeeld en gezonde zelfacceptatie bieden de basis voor persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Dit heb je nodig om het beste uit jezelf te halen, je potentieel te verwezenlijken en tot bloei te komen. Te vaak lukt dit niet door belemmeringen die we zelf opwerpen. Denk aan bewijsdrang en behaagzucht, strategisch gedrag, waardoor geen werkelijk contact ontstaat en instinctieve weerstand om onze ‘comfortzone’ te verlaten.

Hoe realistischer je zelfbeeld en vermogen om jezelf te accepteren en waarderen zoals je bent, hoe makkelijker het wordt om open en zonder oordeel te communiceren en af te stemmen met anderen.

 

Prettige en heldere communicatie

Dat is werkelijk mogelijk. Je hebt alles in huis voor prettige en heldere communicatie. Voor een moeiteloos gesprek en een goed overleg, zodat er werkelijk spijkers met koppen geslagen worden. Jezelf leren kennen door bewuster te worden van je overtuigingen en patronen geven hiervoor de opening. Coaching bied je de spiegel om die eerste stap te maken. Leren doe je door te ervaren en weer nieuwe dingen te doen!

Call Now Button