fbpx

Jij redt het wel

Aan de buitenkant zag ik eruit alsof ik het goed voor elkaar had. Maar daar zat ik dan in mijn ‘worst nightmare’. 12 Jaar geleden ging ik van een goede baan naar werkloos, van een lange relatie naar single. Ik besloot daar meer open over te zijn in mijn omgeving. Kwetsbaar en verdrietig vertelde ik mijn verhaal aan vrienden en familie. Ik was op zoek naar steun, een schouder, hulp, wilde uitvinden hoe verder. Ik was me niet bewust van de keuzes die nu toch echt gemaakt moesten worden. Mijn tante hoorde het aan en merkte zonder veel extra’s op: ‘Jij redt het wel.’ Daar zat ik, midden in mijn emotie. Pats, afgerond, bal weer terug… Ik was de wanhoop nabij.

 

Herken je dit ook, dat je soms zo vastgelopen bent in kleine of grotere gebeurtenissen, dat je het even niet meer weet. Niet kan voorstellen dat je ook weer gelukkig zult zijn als keuzes gaat maken. Als jij opstaat en besluit dat het zo niet langer kan. Als je dat stuk gaat aanpakken waar je het meeste last van hebt.

 

En hoe lastig is het om steeds zelf te kunnen inzien wat je doet en hoe je het doet. Wat de gevolgen van je gedrag zijn. Je zit er namelijk middenin. Dit is voor jou normaal. Hoe kun je dan gedrag ontwikkelen waardoor je verder komt en oude patronen kunt neerleggen?

 

‘Jij redt het wel’, klonk voor mij als: ‘Nou succes met alles, dit zal je toch zelf op moeten knappen.’ Mijn oude patroon zelf keihard werken om eruit te komen, wilde ik niet meer.

Ik besloot een coach in de arm te nemen en dat was het beste besluit ooit. Mijn tante had dus gelijk. Maar niet op de manier waarop ik op dat moment dacht hoe ik dit op zou pakken. Maar met hulp, met iemand naast me waardoor ik niet het gevoel had dat ik het alleen moest doen. In de raarste tijd van mijn leven voelde ik mij regelmatig gelukkiger dan ooit. Want ik koos, nam besluiten en deed wat voor mij belangrijk was om te doen. Stilstaan – kiezen – doen in plaats van dweilen – doorhollen – niet wetend waar naartoe.

Door anders te doen, kwamen er ook weer nieuwe mogelijkheden op mijn pad. Niet raar dat ik kort daarna de liefde van mijn leven ontmoette en mijn bedrijf startte en mooie opdrachten binnenhaalde.

 

NicoletteIk ben Nicolette Zwaard (1972). Door het schrijven van artikelen wil ik jou inspireren en tips geven, zodat je keuzes maakt en steeds meer je plek inneemt waar je tot je recht komt. Een plek waarin je aandacht hebt voor jezelf en verbinding met anderen.

Met veel plezier ben ik werkzaam in mijn praktijk in Apeldoorn en werk ik buiten in de natuur.

Wil je geen enkel artikel missen? Schrijf je dan in voor Inspiratie Nieuwsbrief.

Of volg mij op LinkedinInstagram of Facebook.

Heb je vragen over dit artikel of vragen of interesse in mijn begeleiding? Stuur gerust een mail naar: info@zwaardcoaching.nl .

 

Call Now Button