fbpx

Leiderschap

Een nieuwe rol op je werk vraagt om te ervaren wat er nodig is om deze rol te vervullen. Je bent gevraagd om een leidinggevende rol te gaan vervullen na diverse jaren de kneepjes van het vak te hebben eigen gemaakt. Jij bent goed in je werk en dat is niet onopgemerkt gebleven.

Maar doorgaan met dezelfde houding en gedrag, inzetten van dezelfde vaardigheden op dezelfde manier, dat kan je op een doorlopend spoor brengen.

 

Een nieuwe rol vraagt ander gedrag. Je gedrag stuur je aan met jouw overtuigingen, met jouw beeld over wie jij bent en wat voor jou waar is. Dat gaat heel onbewust en ongemerkt. Het gaat je pas opvallen als je pad moeizamer wordt. Als je merkt dat het niet meer vanzelfsprekend oplevert wat je verwachte.

Ga je door op hetzelfde pad met dezelfde manieren of ga je onderzoeken en ervaren wat een andere afslag voor jou betekent? Hoe blijf je zelf geïnspireerd en hoe kun je je team laten groeien? Hoe ga je om met verschillende belangen in en buiten de organisatie? En hoe blijf je je zelf onder zulke omstandigheden?

Persoonlijk leiderschap en leiderschap binnen de organisatie: thema’s die je veel gaan brengen. Ga jij het aan?

 

Call Now Button