fbpx

Management/ Executive Coaching

Als manager ben je op zoek hoe jij (het liefst samen met je team) nog krachtiger wordt of blijft. Het gaat best oké en ook jij weet, het kan altijd beter. Hierbij ben je nieuwsgierig waarom het toch regelmatig niet lukt. Bijvoorbeeld waarom je niet dát gaat doen wat je eigenlijk wilt doen, uitstelgedrag vertoont en zo nog tal van andere fijne ‘patronen’ waar we als mens allemaal wel eens in blijven hangen. Er wordt veel van je verwacht. En het hebben van een visie op de toekomst en je medewerkers motiveren en laten focussen op de juiste richting is maar een topje van de ijsberg. Met jouw voorbeeldfunctie ben je een van de cultuurdragers binnen de organisatie.

Vertrouwen, Veiligheid en Moed zijn de kern van mijn werk

Onderwerpen die langskomen:

Persoonlijk leiderschap, belemmeringen en overtuigingen

Kwaliteiten en valkuilen

Beter communiceren

Patronen bij jezelf en in de organisatie

Visieontwikkeling

Omgaan met conflicten en emoties

Stressmanagement

Verschillende belangen

De manager als coach

Management/ Executive coaching

In jouw rol kun je niet alles vrijblijvend bespreken met een collega. Sensitiviteit is essentieel.

Vragen waarmee je bij een management / executive coach terecht kunt zijn onder andere:

  • Wil je een spiegel voor wat het effect is van je eigen performance op je teamleden?
  • Wat hoor je in de wandelgang en hoe ga je hier mee om?
  • Hoe houd je de verbinding ook in tijden van weerstand?
  • Hoe ga je om met emoties?
  • Wil je meer leren sturen op de zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van medewerkers?
  • Wil je je afdeling of onderneming een nieuwe impuls geven en loop je tegen de grenzen van je eigen kunnen aan?
  • Wil je tot de kern komen bij ‘gedoe’ in de organisatie, onduidelijkheden, terugkerende conflicten of problemen, ideeën of veranderingen die niet van de grond komen? Wat iemand uitspreekt is het topje van de ijsberg. En hoe kom je verder?

 

Een spiegel vanuit gedrag helpt om te kijken naar wat er gebeurt. Situaties gebruiken we als signalen, verhalen zijn richtingaanwijzers. Steeds weer is het een uitdaging om de situatie open te houden. Door in oplossingen te schieten ga je direct een stap verder en vermijd je het signaal. Ontdek hoe je verder komt met een management coach, een sparringpartner.

Ervaringen:

De lat hoog

Via mijn werkgever kwam ik met Nicolette in aanraking. Ik merkte al wat langer dat ik op mijn werk de lat voor mezelf vaak te hoog leg – en koste wat het kost hier aan wil voldoen. Door de gesprekken en oefeningen met Nicolette ben ik gaandeweg gaan leren vroegtijdig in te zien dat ik de lat ook lager kan leggen, of op een andere plek en dat het iets is wat ik mezelf opleg. Vanuit dit bewustzijn heb ik handvaten meegekregen om daar mee om te gaan. Wat ik erg waardeer in de benadering van Nicolette is dat deze to-the-point is, toegespitst op mijn situatie met gevarieerde inzet van theorie, methoden en technieken – afgestemd op mijn behoefte op een bepaald moment. Ik heb dit als zeer waardevol ervaren!

38 jaar

Duidelijk zijn

Blij en verrast ben ik hoe de coaching heeft uitgepakt, omdat ik hierdoor op mijn werk een ontwikkeling in gang heb gebracht die ik niet had verwacht. De sfeer tijdens de sessies was prettig en vertrouwd waardoor ik mij makkelijk open kon stellen. Nicolette zorgt voor een veilige sfeer en weet met ‘lastige’ vragen te trechteren naar de kern. Ook heb ik handvatten om aan mijn doel te blijven werken.

Martine - 55 jaar

Signalen oppikken en naar handelen

Door de leidende rol in mijn werk is het noodzakelijk om signalen op te pikken en hier ook iets mee te doen. Regelmatig negeerde ik het en ging gewoon door of loste alles zelf op. Ik zie nu hoe ik makkelijker kan communiceren over verwachtingen, taken en verantwoordelijkheden. Het oppakken van de signalen in de groep en deze bespreekbaar maken, helpen hierbij. Ik ben zeer tevreden over Nicolette. Zij begreep mijn leervragen en heeft mij geholpen om mijn ontwikkelpunten praktisch toepasbaar te maken.

Sander - 41 jaar
moeite met verandering
Drijfveer

Dat wat niet wordt uitgesproken en er tegelijkertijd wel in het midden hangt, triggert mij. Dit was voorheen voelbaar in de wandelgang, maar nu nog steeds in gesprekken tussen teamleden. Ook al vinden die nu ook geregeld online plaats.

Ik help bij het inventariseren van signalen en triggers en het vertalen van de betekenis, zodat je als leidinggevende verder kunt met dat wat er is en dat waar je naar toe wilt. Hierbij vervul ik de rol van spiegel en klankbord. Mijn toegevoegde waarde komt voort uit mijn ervaring als leidinggevende, coach en ondernemer. Opgebouwd door opleiding, ervaren, vallen en opstaan, doorzetten en hulp vragen.

 

Mijn coachhouding is nuchter, duidelijk, open. Uiteraard is veiligheid en vertrouwelijkheid de basis van de samenwerking.

Call Now Button