fbpx

Management Coaching

Gedoe in de organisatie, onduidelijkheden, ideeën of veranderingen komen niet van de grond. Wat wordt uitgesproken is het topje van de ijsberg. Hoe kom je bij de kern? En hoe kom je verder? Ontdek het geheim om verder te komen met een coach, klankbord of sparringpartner.

Management coaching is maatwerk

Onderwerpen die langskomen:

Persoonlijk leiderschap, belemmeringen en overtuigingen

Kwaliteiten en valkuilen

Beter communiceren

Patronen bij jezelf en in de organisatie

Visieontwikkeling

Bezielend leiderschap

Omgaan met conflicten en emoties

Stressmanagement

Verschillende belangen

De manager als coach

Nicolette is een prettig persoon, zij weet snel de situatie te doorgronden en de vinger op de zere plek te leggen. Zij spiegelt, stelt vragen, stelt zich neutraal op. Door het stellen van de juiste vragen laat ze de coachee zelf de conclusies trekken. Dat is echt een kracht.

Leidinggevende, Sales Backoffice team

Wat houd je bezig?

Als management coach speel ik in op wat jou bezighoudt:

  • Je bent zakelijk verantwoordelijk en het eerste aanspreekpunt voor mensen om je heen. Wat hoor je in de wandelgang en hoe ga je hier mee om?
  • Hoe houd jij jezelf scherp? Op welke manier blijf jij jezelf ontwikkelen?
  • Wat houdt jouw teamleden werkelijk bezig, nu jullie elkaar in coronatijd niet zo maar bij de koffieautomaat tegenkomen?
  • Bij wie kun jij terecht voor inspiratie? Wie of wat helpt jou stilstaan bij de huidige situatie en overwegen van stappen voor de toekomst?
  • Als leider en manager ervaar je soms ‘gedoe’ in de organisatie, onduidelijkheden, terugkerende conflicten of problemen, ideeën of veranderingen die niet van de grond komen. Wat iemand uitspreekt is het topje van de ijsberg. Hoe kom je bij de kern? En hoe kom je verder?

Ik merk dat deze spiegel vanuit een gedrag invalshoek helpt om anders te kijken naar wat er gebeurt. Situaties gebruiken we als signalen, verhalen zijn richtingaanwijzers. Steeds weer is het een uitdaging om de situatie open te houden. In oplossingen schieten is al weer een stap verder en vermijdt het signaal. Ontdek hoe je verder komt met een management coach, een klankbord en sparringpartner.

moeite met verandering
Hoe pakken we dit aan?

Verschillende technieken worden hiervoor ingezet, zoals Transactionele analyse, Rationeel Emotieve Therapie, Neuro Linguïstisch Programmeren, Systemisch coachen, zelfreflectie.

We werken vanuit de persoonlijke vraag en het doel van de gecoachte. Nieuwe inzichten en  ervaringen worden geïntegreerd op gedrag, fysiek, mentaal, emotioneel niveau.

 

Drijfveer

Dat wat niet wordt uitgesproken en er tegelijkertijd wel in het midden hangt, triggert mij. Dit was voorheen voelbaar in de wandelgang, maar nu nog steeds in gesprekken tussen teamleden. Ook al vinden die online plaats.

Ik help bij het inventariseren van signalen en triggers en het vertalen van de betekenis zodat je als organisatie, afdeling of manager verder kunt met dat wat er is en dat waar je naar toe wilt. Hierbij vervul ik de rol van spiegel en klankbord. Mijn toegevoegde waarde komt voort uit mijn ervaring als manager, coach en ondernemer.

In het verleden heb ik als consultant bijgedragen aan visievorming, strategiebepaling en draagvlak creatie. Toen merkte ik dat ik iets miste, waarmee ik mijzelf en de ander diepgaand kon ondersteunen en uitdagen. Dit heb ik gevonden in de vele cursussen en trainingen die ik heb gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens ben ik mij gaan certificeren als coach en ben sinds 2018 bevoegd om mensen te begeleiden via coaching trajecten.

 

Mijn coachhouding is nuchter, duidelijk, open. Uiteraard is veiligheid en vertrouwelijkheid de basis van de samenwerking.

Call Now Button