fbpx
verandering

Onduidelijkheid of Verandering

veranderingWat als onduidelijkheid of verandering de basis is van het gevoel van werkdruk

De werkdruk die iemand ervaart heeft niet altijd te maken met de hoeveelheid werk die er ligt. In een continue onderzoek meet TNO de factoren die aan werkdruk ten grondslag liggen. De factoren zijn te verdelen in Taakeisen in de werkcontext en werkinhoud aan de ene kant en de Regelmogelijkheden aan de andere kant. Het niet in balans zijn hiervan, kan leiden tot overbelasting.

Belangrijk genoeg om hier aandacht aan te besteden. Vandaag aandacht voor het element ‘onduidelijke of veranderende rol’

 

Onduidelijke of veranderende rol of verantwoordelijkheden

Zijn stem klinkt opgewekt als hij zich voorstelt. Glimlach op zijn gezicht. Vrolijk begint hij te vertellen wie hij is. Hoe hij ooit begonnen is aan deze functie en steeds verder is gegroeid in kennis, kunde en verantwoordelijkheden. Heerlijk vond hij dat en deed zijn werk met plezier.

 

Hij kijkt mij kort aan om vervolgens weg te kijken. Zijn houding wordt wat naar voren gebogen en hij wekt een vermoeide indruk.

 

Liefde voor zijn werk en hart voor de zaak hebben hem jarenlang gemotiveerd. Vragen veranderden, de organisatie groeide, management werd uitgebreid. Met een beroep op ieders zelfsturende vermogen is het de laatste jaren eigenlijk steeds onduidelijker geworden.

 

Als ik hem er naar vraag blijken zijn verantwoordelijkheden, rol en taak niet zo duidelijk meer. Wel blijkt hij iemand te zijn die aan één woord voldoende heeft om te weten waar de behoefte van de klant ligt. Iets wat hij dan ook direct oppakt en tot een goed en vlot antwoord weet te leiden. Maar als hij vanuit die ervaringen naar boven terugkoppelt wat een aandachtspunt is voor verbetering, dan krijgt hij weerstand en afwijzing. Maar, vindt hij, als hij het niet aangeeft, wie dan wel?

 

Ik vraag hem wat hij wil bewijzen.

 

Voorheen werd dit gewaardeerd, nu lijkt de organisatie in een soort vacuüm gekomen waardoor ze niet meer vooruitkomen. Wie heeft eigenlijk welke verantwoordelijkheid? Wie heeft de leiding?

 

Herhalen en bewijzen

Onduidelijkheid over verantwoordelijkheden of een veranderende rol is een belangrijke aanleiding voor het ervaren van werkdruk door de neiging om te blijven herhalen en bewijzen. Wat ik in mijn praktijk regelmatig meekrijg is dat de persoon wel met van alles bezig is, maar geen/ nauwelijks respons krijgt of weerstand of tegenwerking ervaart. De een gaat volkomen de strijd aan, de ander trekt zich terug. Het gevoel van nut te zijn en gewaardeerd te worden is beperkt. Zo lekt motivatie weg. Als de medewerker hier geen duidelijkheid in vraagt, ontstaat op den duur tegenzin en stress.

 

Wat kan je hier als leidinggevende aan doen?

Merk je als leidinggevende dat een medewerker die zich voorheen 200% inzette, zich nu vooral uit in frustratie en/of toenemende demotivatie? Ga dan in gesprek om uit te vinden waar het werkelijke probleem zit. De frustratie is een signaal. Wat het signaal inhoudt verschilt van situatie tot situatie, van mens tot mens. Daar kom je achter door een open gesprek.

 

Vanuit jouw totaalbeeld van de afdeling of de organisatie kun je een rol spelen om meer duidelijkheid te creëren in de reikwijdte van de rol/taak/verantwoordelijkheden, het proces helderder maken of de betreffende medewerker helpen de ruimte voor zijn of haar rol helemaal te pakken. Een continue dialoog en consequent zijn, zorgt dat je samen weer bouwt aan de waarde van de rol of functie. Dit geeft de medewerker het vertrouwen terug dat hij/zij van waarde is.

#leiderschap #verantwoordelijkheid #regie #structuur #kader #dialoog

 

Herken je dit of wil je reageren? Heb je hier vaker aan gewerkt en heb je het gevoel niet verder te komen? Stuur gerust een mail naar: info@zwaardcoaching.nl .

Nicolette

 

Ik ben Nicolette Zwaard (1972). Door het schrijven van artikelen wil ik jou inspireren en tips geven, zodat je keuzes maakt,  je plek inneemt waar je tot je recht komt en zo rust kunt krijgen in je hoofd en lijf. Een plek waarbij je aandacht hebt voor jezelf en verbinding met anderen.

Met veel plezier ben ik werkzaam in mijn praktijk in Apeldoorn en werk ik ook buiten in de natuur.  Wil je geen enkel artikel missen? Schrijf je dan in voor de Inspiratie Nieuwsbrief. Of volg mij op LinkedinInstagram of Facebook.

Call Now Button