fbpx

Mijn verhaal

Mijn naam is Nicolette en ik coach graag ondernemende mensen. Mensen die zich verder willen ontwikkelen, zodat ze evenwichtig in het leven en werk (blijven) staan.

nicolette zwaard
nicolette
Ondernemende mensen

Ondernemende mensen, voor mij zijn dat mensen die iets willen. Soms zit je een fase waarin je vooral even niets wilt of het even niet weet. Wat je wel weet: zo gaat het niet langer. Dit kan gaan over de omgeving waarin je werkt, privé situaties, relaties om je heen. Ik reken mijzelf ook tot ‘ondernemende mensen’. In welke minder passende werk of privésituatie ik mij ook in begeven heb, vroeg of laat merkte ik dat er iets gebeuren moest. Er zijn altijd mogelijkheden om de cirkel te doorbreken.

 

Ervaring

Als medewerker, manager en als ondernemer, heb ik mogen zien en ervaren wat er speelt op de werkvloer. Veel daarvan wordt niet uitgesproken. In de tussentijd wordt er heel hard gewerkt, maar er ontstaat weinig beweging in de gewenste richting. Met een diversiteit aan gevolgen van dien.

 

Gedrag

Na mijn studie bedrijfseconomie ben ik mij vooral gaan richten op gedrag. Gedrag interesseert mij nog meer dan cijfers en ze beïnvloeden elkaar over en weer. Als consultant in de retail ervoer ik bij winkelscans al snel of de diverse signalen die werden afgegeven in de winkel duidelijk, eenduidig en uitnodigend waren voor de doelgroep. Later als afdelingshoofd en als ondernemer merkte ik hoe de onuitgesproken dingen in organisaties (sfeer, uitstraling, cultuur, patronen) van grote invloed kunnen zijn op het al dan niet slagen van gewenste veranderingen. Het sturen op symptomen als klagen, brandjes blussen, ziekteverzuim, introductie van een nieuw proces was aan de orde van dag. Maar dat wat er toe deed, daar werd niet altijd aandacht aan besteed.

 

Coaching

Sinds 2010 ben ik op verschillende manieren met coaching bezig. Stap voor stap heb ik diverse trainingen en opleidingen gevolgd om als geoefend coach ook individuele coaching te geven voor sociaal emotionele groei. Doordat ik zelf de spiegel voorgehouden krijg door mijn coach, blijf ik zelf ook groeien.

Interesse

Mijn achtergrond in opleidingen en trainingen op een rij:

  • Bedrijfseconomie (WO)
  • Diverse trainingen persoonlijke ontwikkeling
  • Cultuurtrajecten
  • Procescoaching
  • LifeCoaching (HBO)

Diverse zakelijke rollen:

  • Leergierig en eigenwijs medewerker
  • Van ‘leermeester’ naar coachend afdelingshoofd
  • Enthousiast en besluitvaardig ondernemer
  • Betrokken en positief coach

Ik vind het van nature leuk om mensen aan te moedigen zichzelf te zijn en te laten zien wie ze zijn. Steeds weer is het bijzonder om te merken dat iedereen alles in zich heeft om een waardevol en zinvol leven te leven.

Als ik mijzelf als coach zou omschrijven, dan passen woorden als toegankelijk, betrokken, positief, veilig, creatief, overzicht en doelgericht daarbij.

 

ZwaardCoaching

In 2018 heb ik mijn eigen coachpraktijk opgezet. Het dynamische logo geeft het doorbreken van de cirkel weer. En mijn persoonlijke aanpak passend bij de specifieke vraag van de klant. Ik werk vanuit mijn praktijk in Apeldoorn in combinatie met outdoor coaching. Je kunt bij mij terecht voor management consulting en individuele coaching. Ik werk dan ook voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers.

Call Now Button