fbpx

Stress & Burn-out

Heb jij:

De diagnose gekregen dat je overspannen of burn-out gerelateerde klachten hebt?

Nog lang doorgezet om te werken, maar ineens gaat het helemaal niet meer?

Last van continue onrust in je hoofd?

Het gevoel dat je verantwoordelijk bent voor veel en alles op jouw schouders terecht komt?

Geen energie en tegenzin om aan de dag te beginnen?

Mentale klachten (bv. continu piekeren, moeite met concentreren, negativiteit, niet meer los kunnen laten)?

Lichamelijke klachten (bv hoofdpijn, spierpijn, lage rugpijn, hartkloppingen, etc)?

Emotionele klachten (bv. uitbarstingen in heel boos of verdrietig)?

Het gevoel dat het allemaal niet meer lukt en je ook niet meer kunt genieten?

Roofbouw

De klachten die horen bij overspanning en burn-out ontstaan niet van de ene dag op de andere. Het is het resultaat van een langdurig en steeds verdergaand proces van mentale en fysieke uitputting. Tijdens dit roofbouwproces krijg je steeds meer lichamelijke en psychische klachten.

 

Chronisch onvoldoende herstel

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat chronische overbelasting, gevolgd door onvoldoende herstel, leidt tot ontregeling van fysiologische mechanismen die bedoeld zijn om je in stressvolle situaties te helpen extra prestaties te leveren.

Het fysiologisch evenwicht raakt meestal verstoord door een combinatie van factoren: door de situatie op het werk (zoals gebrek aan waardering en hoge werkdruk), factoren in de privésituatie, de psychische en fysieke conditie, leefwijze en zelfmanagement.

 

Je raakt ontregeld door het steeds maar ‘aan’ staan

Op een zeker moment helpt enkel rust nemen niet meer: dat noemen we overspanning of burn-out. De chronische alarmtoestand heeft tot lichamelijke ontregelingen geleid. Je herstelt pas als de vicieuze cirkel van ontregeling wordt doorbroken en gekeerd.

 

Hoe kom je van je burn-out af?

Burn-out kan je wanhopig maken. Toch is herstel echt mogelijk. Hiervoor is chronische stress reversal (csr) nodig: we moet de negatieve effecten van de overbelasting omkeren. Het lichaam moet weer in balans worden gebracht. Hiervoor hanteren we onze csr-methode, waarbij we je coachen op drie niveaus: lichaam, psyche en gedrag. En ook precies in die volgorde.

Wil jij:

Actief werken aan jouw herstel?

Bewust worden welke patronen hebben geleid tot deze burn-out situatie?

Je gewoontes en valkuilen herkennen en eerder ingrijpen?

(Innerlijke) Rust en plezier ervaren?

Ieder zijn eigen verantwoordelijkheid laten?

Betere keuzes maken en besluiten nemen in verbinding met jezelf en anderen?

Je (mentaal en emotioneel) stabiel en lekker in je vel voelen?

Je zeker voelen, met vertrouwen oude en nieuwe dingen oppakken?

Burn-out herstel

Met coaching via de CSR-methode krijg je coaching, informatie en feedback die wetenschappelijk onderbouwd is én praktisch toepasbaar.

 

Wat is de CSR-Methode?

De CSR -Methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche.

‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

 

In 3-fasen naar herstel

1 Roofbouw stoppen & fysiek herstel

2 Zelfmanagement & ontwikkeling

3 Re-integreren & terugvalpreventie

 

Hoe je dat het beste doet, is maatwerk: het hangt af van je voorgeschiedenis, je actuele situatie, wat je nog wel en niet kunt, en natuurlijk wat bij je past. Tijdens de sessies gaan we hiermee aan de slag en ontdek jij wat jouw signalen en valkuilen zijn, zodat je beter uit deze ervaring terug komt.

 

Lees hier over de eerste maatregelen die je zelf kunt nemen.

 

Op basis van onder andere de methodiek van het CSR-centrum – Expertisecenrum Stress & Veerkracht.

Een aantal ervaringen:

Kleine stappen leiden tot grote sprongen

Nadat ik ziek naar huis gestuurd was van mijn werk, kon ik al heel snel bij Nicolette terecht. Ze heeft me de eerste weken geholpen hoe je dat doet “ziek thuis zitten”. Tijdens de 1e sessies kwam ik er achter dat mijn uitval niet toe te wijzen was aan 1 ding, maar een optelsom van lange tijd en vele omstandigheden. Na een half jaar ging ik weer op therapeutische basis aan het werk, maar pas na 1,5 jaar kan ik zeggen dat ik er weer ben. Nicolette heeft mij enorm op weg geholpen met haar rust, haar luisterend oor, de oefeningen en het spiegelen. Ze heeft me geholpen mijzelf weer terug te vinden en zo mogelijk nog mooier te maken.

Van sceptisch naar Assertief

Nicolette had na ons kennismakingsgesprek gelijk door waar mijn probleem lag en heeft mij gedurende coaching traject enorm geholpen om dit te veranderen. De rust die zij uitstraalt brengt ze over op degene die bij haar is. Ik gebruik de lessen en tips die ze mij gegeven heeft dagelijks en dit heeft mijn plezier in mijn werk terug gebracht.

John - 53 jaar

Terug na burn-out

Terugkerend uit een burn-out heeft Nicolette me de handvaten gegeven uit mijn schulp te kruipen en weer deel te nemen aan de maatschappij. Ik vind haar een enthousiaste coach, die goed in staat is je problematiek en aard te doorgronden en haar coaching daarop af te stemmen. Ze heeft oog voor actuele gebeurtenissen, die aandacht behoeven zonder het doel uit het oog te verliezen. Ze motiveert zonder druk uit te oefenen.

Astrid - 51 jaar

Bewust van grenzen

Coaching heeft mij geholpen bij mijn re-integratie na een burn-out. Ik heb ontdekt waar mijn sterke punten zitten en wat mijn valkuilen zijn. Na dit traject weet ik veel beter hoe ik stress moet voorkomen, herkennen en indien nodig snel laten afvloeien. Daarnaast ben ik veel meer gericht op het scheppen van goede momenten in mijn werk- en privéleven, i.p.v. het ondergaan van slechte.

Johnny - 38 jaar

Gezonde relatie met mezelf en anderen

Ik wilde gecoacht worden om mijzelf terug te vinden. Lange tijd heb ik op een negatieve manier tegen dingen in het leven en 'liep weg' voor mijn omgeving als het lastig werd. Ik heb mijn struikelblokken leren herkennen en daarop leren acteren. Accepteren wie ik ben en niet langer meer weglopen voor wat er is. Ik zie dingen nu op een andere manier en dat werkt heel goed en voelt een stuk lichter. Zowel zakelijk als privé. De opbrengst is heel waardevol, mijn relatie is erdoor gered en ik voel mij een beter mens. Alle contacten gaan ook beter en oprechter.

Patrick - 46 jaar
Burn-out herstel

Neem contact op

Call Now Button