fbpx

Succes: geniet van het uitzicht

Succesvolle start

Ca. twee jaar geleden ontmoette ik iemand in een coachsessie, die aangaf dat ze zo baalde van het gevoel dat niets lukte. Ze begon met sporten en na verloop van tijd was ze er ook weer mee gestopt. Ze begon met een opleiding, maar er was altijd wel wat waardoor ze huiswerk niet afkreeg, niet naar de les kon of anderszins. Ze had een nieuwe relatie, maar na een paar maanden kreeg ze toch haar twijfels. Steeds weer begon ze enthousiast en vol goede moed en startte ook heel succesvol. En dan gebeurde er ineens iets, heel onbewust waardoor alles weer afgebroken werd. Er leek geen ruimte voor genieten van het succes, het gevoel dat dingen goed zijn zoals ze zijn. Alsof ze schrok van haar eigen kunnen. Het leek wel dat het succes haar afschrok zich niet beseffend dat ze dit zelf had gecreëerd. Niet meer in staat om vanuit (zelf)vertrouwen hierop door te bouwen.

 

Zelfsabotage

Negatieve gedachten over ons eigen kunnen of in twijfel trekken of we dit wel verdiend hebben, zijn op dat moment sterker dan de positieve drive toen je begon. In het begin wilde ze laten zien dat ze het echt kon. Op den duur leek de uitdaging weg. De innerlijke angst om de lat nog hoger te moeten leggen en mogelijk te kunnen falen, nam het over.

Helaas zijn die negatieve gedachten vaak onbewust. Ze saboteren wat je graag wilde en breken je dat wat je hebt opgebouwd razendsnel af. Werken aan je vertrouwen helpt, bijvoorbeeld door bewust naar voren te halen wat je allemaal hebt gedaan om hier te komen. Plan ook tussentijds momenten om te genieten hoe het nu is en hoe het loopt. Ervaar dat het lukt wat je wilt. In plaats van jezelf alleen maar om de oren te slaan met alles wat nog zou moeten of kunnen gebeuren …

 

Dus vertraag op dat moment en geniet!

‘Geniet van de weg naar succes. En sta je bovenop jouw berg, geniet dan ook van het uitzicht!’

Call Now Button