fbpx

The secret of getting ahead

“The secret of getting ahead is getting started.”
– Agatha Christie

 

Je hebt nog zo veel te doen en het einde van het jaar nadert. Twee adviesopdrachten moeten echt afgerond worden volgende week. Dan kunnen ze meegenomen worden in de komende vergadering. Door alle vragen die op je bureau liggen, de telefoon en mail die maar doorgaan, kom je werkelijk niet toe aan geconcentreerd een begin maken aan die twee adviesvraagstukken. De tijd lijkt van je af te lopen en jij wordt steeds onrustiger. Want ook al ben je niet actief bezig met de vraagstukken, ze vragen onderhuids continue aandacht.

 

Waar krijg je het meest opgeruimde gevoel van? Je richten op de ad hoc vragen zodat je to-do lijst niet groter wordt en de tijd die daarna resteert aan de adviesopdracht wijden? Of beginnen aan je adviesopdracht en het laatste uur van de dag wijden aan de ad hoc vragen? En alles is goed.

Je richten op anderen kan heel dienstverlenend zijn. Maar als een ander steeds weer voor gaat, dan wordt je dag bepaald door alles wat los en vast zit. De reden waarom je dit doet kan te maken hebben met geen nee durven zeggen (angst voor kritiek). Maar het kan ook zijn dat je dit doet om maar vooral niet te hoeven beginnen met dat waar je zo tegenop ziet (faalangst). Hoe dan ook zoek je een legitieme vorm van afleiding en je bent de ander van dienst. Om niet te hoeven kijken naar dat wat je echt lastig vindt. Is dit keer op keer jouw aanpak? Dan tekent zich een  patroon af.

 

Het gevoel heel druk te zijn, wordt hierdoor groter. Heb je ondanks alles nog het gevoel dat je vooruit komt?

 

Keep moving forward!

Call Now Button