fbpx

Vergoedingen

Vergoeding voor coaching en persoonlijke ontwikkeling? Particulieren, manager of ondernemer: Lees verder om uit te vinden welke optie er voor jou is.

werkwijze coaching
Check je CAO
Vergoeding voor coaching?

Veel bedrijven reserveren vergoedingen voor persoonlijke ontwikkeling. Soms staat dit zelfs in de CAO opgenomen. Je kunt je CAO online vinden of informeer hierover bij HR, je leidinggevende of directeur.
Aandacht voor preventie en vitaliteit zijn gelukkig belangrijke onderwerpen op de werkvloer, omdat je als medewerker nu eenmaal het belangrijkste kapitaal bent van de organisatie. Als jij minder functioneert of onverhoopt zelfs uitvalt, dan is dat niet alleen heel vervelend voor jou. Het is ook nog eens kostbaar voor de organisatie.

Bovendien is het goed om te weten dat coaching heel effectief is doordat het maatwerk is voor jou! Ook is het relatief goedkoop vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. Vaak wordt coaching daarom vergoed en zelfs gestimuleerd door de organisatie!

 

Belastingaftrek voor particulieren en ondernemers

Kosten voor coaching zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Hierbij gaat het om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching voldoet aan dit criterium als je het inzet om beter of effectiever te presteren op je werk of als je stress beter leert hanteren. De site van de belastingdienst geeft hierover de laatste informatie.

Voor zelfstandig ondernemers zijn kosten voor coaching aftrekbaar van de belasting als bedrijfskosten. Of check je arbeidsongeschiktheidsverzekering voor vergoedingen.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering of UWV-uitkering

Heb je als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Wil je voorkomen dat je ziek wordt door stress en overbelasting? Merk je te veel werkdruk of een spagaat door verschillende rollen en wil je zorgen dat je vitaal aan de slag blijft? Ook hiervoor is de kans groot dat je coachtraject vergoed wordt. Informeer hierover vooraf bij je verzekering.

Heb je een UWV-uitkering? Informeer naar eventuele mogelijkheden voor vergoeding.

De richting van de wind kun je niet veranderen, maar de stand van de zeilen bepaal je zelf!

Call Now Button