fbpx

Vergoedingen

Er zijn meerdere manieren voor particulieren, medewerkers en professionals om toegang te krijgen tot een coachbudget. Lees verder om uit te vinden welke optie er mogelijk voor jou is.

werkwijze coaching
Check je CAO

Vakbonden en werkgevers zien steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in je CAO een coaching- of opleidingsbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan ieder jaar voor jou of jullie team gereserveerd door je werkgever en kan na overleg met je werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Je kunt je CAO online vinden of bij je HR-manager opvragen.

 

Ga je mogelijkheden na bij je HR-manager, leidinggevende of directeur

Steeds meer bedrijven reserveren een budget voor persoonlijke ontwikkeling. Aandacht voor preventie en vitaliteit worden gelukkig belangrijker onderwerpen op de werkvloer omdat je als medewerker nu eenmaal het belangrijkste kapitaal bent van de organisatie. Informeer naar de coach- of opleidingsbudgetten bij HR, je leidinggevende of de directeur. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door de organisatie!

 

Belastingaftrek voor particulieren en ondernemers

Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching kan aan dit criterium voldoen als je het inzet om beter of effectiever te presteren op je werk of als je het inzet bij het vinden van een andere baan, zowel bij je huidige werkgever als daarbuiten. De site van de belastingdienst geeft hierover de laatste informatie.

Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering of UWV-uitkering

Mocht je als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en een coachtraject willen gebruiken om te voorkomen dat je ziek wordt of om weer aan de slag te gaan, dan is de kans groot dat je coachtraject vergoed wordt. Dit kun je het beste vooraf informeren bij je verzekering.

Heb je een UWV-uitkering? Informeer naar eventuele mogelijkheden voor vergoeding.

De richting van de wind kun je niet veranderen, maar de stand van de zeilen bepaal je zelf!

Interesse in een workshop?
Call Now Button